Leiebil Tromsø

leiebil-tromsøTromsø – ofte omtalt som Nordens Paris – er en by man ikke kan leve et langt liv uten å ofre et besøk. Her kombineres nemlig midnattssol med høyreiste fjell og fjorder, i et landskap som østlendinger neppe trodde fantes. Vi anbefaler også at man bruker leiebil for å få med seg alle severdighetene, og de beste skal vi nå snakke mer om. Du kan leie bil i Tromsø på flere nettsider, vi kan anbefale LeiebilGuiden.no : Tromsø, Budget, og Leiebilflyplass:Leiebil Tromsø.

Fjellheisen

Tar du en liten kjøretur på rundt 15 minutter fra selve sentrum av Tromsø, så finner du Fjellheisen som ligger helt i bunn av det lille fjellet Storsteinen. Dette er en gondolbane som tar deg helt til toppen av fjellet, der du kan nyte utsikten over den vakre ishavsbyen fra beste seerplass – hele 420 meter over havet. Tar du turen opp hit en sommerkveld, så kan vi garantere at du kan nyte midnattssolen med panoramautsikt over den vakre byen. Kanskje fører det til at kjærligheten blomstrer litt ekstra?

Tromsø Mini Zoo

Kjører du omtrent én mil og dermed tjue minutter sørover fra Tromsø, så kommer du til Hundbergan og Tromsø Mini Zoo. Som navnet tilsier er dette en «mini» dyrepark, med fokus på norsk landbruk. Her kan du og barna vandre rundt blant norske gårdsdyr, samt en samling av noen mer eksotiske dyr. Det utrolige, urnorske landskapet sørger også for at man virkelig kan nyte en lang dag i Tromsø Mini Zoo. Dersom dere er interessert i hester, så tilbyr de også ridekurs, noe som kanskje er midt i blinken for den lille jenta eller gutten.

Hillesøy fugle- og smådyrpark

En drøy times kjøretur vestover fra Tromsø sentrum, ligger Hillesøy fugle- og smådyrpark. Her kan du og familien kose dere i naturskjønne omgivelser langs norskekysten, sammen med over 50 forskjellige fuglearter samt det meste man kan forvente av norske gårdsdyr. Barna kan klappe kaninene, kose med sauene og leke med minigrisene, samtidig som du prøver å komme på navnet på de mange fugleartene du sannsynligvis ikke har sett før. I nærområdet finnes det også hotell og bespisning, uten at det tar for mye av. Dyreparken ligger nemlig på en liten øy – Sommarøya – og her kan du virkelig få en smak av hvordan det herlige sommerlivet med gårdsbruk kan være i Nord-Norge.